crime scene cleaning  lijkvinding

(S.C.S.E)

Special Cleanup Services Europe

crime scene cleaning Plaats delict

crime scene cleaning plaats Delict

Het Geconfronteerd worden met een moord of iemand die komt te overlijden en weken later pas word gevonden in huis is een van de ergste dingen die men kan meemaken. Helaas gaat zo’n gewelddadig overlijden ook nog eens gepaard met heel wat praktische problemen: iemand moet bijvoorbeeld de plaats van het misdrijf opruimen. heijmanswoningontruiming de Crime scene cleaner  biedt deze service in één parket compleet aan.

Bij Special Cleanup Services Europe (SCSE), het bedrijf van Heijmans, kunnen mensen al 16 jaar terecht voor alle opruimwerkzaamheden waar gewone schoonmaakbedrijven zich niet aan durven te wagen. En hoewel hij voornamelijk opgeroepen wordt om extreem vervuilde woningen onder handen te nemen, is de schoonmaak van plaatsen waar een moord of een zelfdoding of wel plotseling overlijden gebeurd is toch ook goed voor zo’n 10% van zijn al onze opdrachten.

Welk soort Mensen doen een beroep op onze Dienst van SCSE?

“Dat gaat wel van particulieren tot politiekorpsen en begrafenisondernemers. De mensen worden vaak naar ons doorverwezen of wel ze komen met SCSE in contact via het zoek programma Google  Veel politiekorpsen kennen ondertussen ons bedrijf en weten dat wij één van de weinigen bedrijven in Nederland zijn die dit soort werkzaamheden doen.”

“ons Team Van 6 mensen Bij Heijmans woningontruiming S.C.S.E zijn 24 /7 uur per week. bereikbaar en beschikbaar ook op feestdag De meeste werkzaamheden komen overdag voor , maar soms gebeurt het ook dat één van ons team ’s nachts ook wordt opgeroepen om snel een plaats van overlijden te gaan schoonmaken of te Cleanen. Dat kan het geval zijn van een normale doodsoorzaak in een woning tot moord op een openbare plaats, of bij een ongeval in een bedrijf,  waar de activiteiten de volgende ochtend gewoon weer draaiend moet kunnen verdergaan.”

Welke Producten en technieken gebruiken  wij zoals om een Plaats  van overlijden weer goed schoon te maken?

“Wij gebruiken heel wat specifieke producten en je heb hier ook zware stoomreinigers voor nodig die wij tot onze beschikking. hebben Om sterke lijkgeuren en lichaam sappen aan te pakken daar gebruiken wij een zo geheten ozongenerator en BioOrg producten voor . Toch moeten wij wel zeggen dat vooral gewoon schrob en schuurwerk belangrijk blijft.

Over welke kwaliteiten moet een crime scene cleaning beschikken?

“Je moet nauwkeurig kunnen werken, veel empathie hebben en over een sterk gestel beschikken, zowel lichamelijk als psychisch. Bovendien moet je de kunst verstaan om tijdens je vrije tijd je werk achter jou te laten.”

Wat is het minst aangename aspect van onze werkzaamheden? Als crime scene cleaning

“Onvermijdelijk komt er altijd het pijnlijke moment waarop wij onze klanten de factuur moet presenteren. Helaas bestaat er in nederland geen fonds dat tussenkomt voor dit soort werk. Ik vind dat de politieke/ overheid iets zou moeten ondernemen om de schoonmaak na een moord of zelfdoding te vergoeden. De nabestaanden worden nu namelijk tweemaal slachtoffer: ze verliezen hun dierbare en ze moeten ook nog eens opdraaien voor de kosten van de schoonmaak.” zie tarieven